Slik jukser vi oss unna fysisk aktivitet

Forfatter: Herbalife Nutrition Nordic
Fysisk aktivitet bilde

Ifølge Herbalife Nutritions årlige YouGov-undersøkelse er vi nordmenn eksperter på å unngå aktivitet i hverdagen. Ukentlig eller oftere velger 70 prosent av oss inaktive transportmidler på distanser der vi egentlig kunne brukt kroppen.

Det vil blant annet si at vi velger heisen framfor trappen, bilen framfor sykkelen, og bussen framfor beina.

 

Oppfinnsomme unnskyldninger

Vi nordmenn er også høyst kreative når vi skal forklare hvorfor vi avlyser en planlagt treningsøkt. Noen av favorittunnskyldningene våre er at vi ikke har energi, at vi ikke har tid, at det er dårlig vær eller at vi heller tar det i morgen.

Men det er også enkelte av oss som avlyser planlagte treningsøkter fordi vi er sultne, vi mener trening har så lite effekt, eller vi er tomme for batteri på mobilen eller pulsklokka.

 

Trenger ikke være ekspert

Det kan føles komplisert eller skummelt å komme i gang med trening, spesielt om vi skal trene på treningssenter. Nesten halvparten av oss er ukomfortable på treningssenteret, og flere oppgir at kropps- eller prestasjonspress er bakgrunnen for dette.

Prøv å finne en arena som passer for deg, for eksempel en treningsgruppe som møtes ukentlig. Du trenger ikke være flink eller i god form for å trene, og det er det heller ingen som skal forvente. Tren på den måten og med den intensiteten som passer for deg.