Kjærlighet er sunt for menn – ikke for kvinner

Forfatter: Herbalife Nutrition Nordic
Hverdag helse bilde

8 av 10 nordmenn skulle ønske de hadde en sunnere livsstil, ifølge Herbalife Nutrition sin årlige spørreundersøkelse utført av YouGov. Vi vil, men får det ikke alltid til. Og menneskene vi omgir oss med kan være med å påvirke hvor sunne vi er.

Ifølge undersøkelsen føler de fleste nordmenn i parforhold at partneren påvirker helsen deres. Kvinner føler seg i større grad negativt påvirket av partneren, mens flere menn synes at partneren har en god påvirkning på helsen sin.

 

Kopierer kostholdet til partneren

Spiser du usunt, kan det være negativt for den du er sammen med. Hver femte person i parforhold mener nemlig at de spiser mer usunn mat som følge av partnerens dårlige kosthold. På samme måte kan de sunne matvanene dine være bra for livsledsageren din.

Generelt oppgir flere kvinner enn menn at de har et sunt kosthold, og det er betraktelig flere kvinner som mener de vet hva sunn mat faktisk er. Menn, på sin side, føler seg i større grad forvirret av kostholdsråd fra media, myndigheter og lignende.

Det virker rett og slett som at det er sunnere for menn å finne kjærligheten enn det er for kvinner.

 

God romantikk kan gi dårlig fysikk

Flere par merker at romantiske middager og annen kvalitetstid med partneren kan gå ut over helsa. 13 prosent av menn i parforhold hevder at kvinnens behov for å tilbringe tid sammen kommer i veien for treningen deres. Kun 6 prosent av kvinner sier det samme.

Motivasjonen for å trene kan også påvirkes av sivilstatus. Er du singel mann, er det dobbelt så høy sannsynlighet for at du har som mål å få en finere kropp før sommeren, sammenlignet med om du er opptatt.

 

Blir sur av å bli tilbudt snacks

Det norske folk har også blitt spurt om hva de synes om at partneren tilbyr dem godteri eller usunn snacks i hverdagen. 27 prosent av kvinner misliker det fordi det frister å takke ja, mens kun 16 prosent av menn sier det samme.

Det er nok ikke tilfeldig at kvinner blir mer irriterte enn menn av å bli tilbudt snacks. Flere kvinner enn menn sliter med småspising av usunn snacks mellom måltider. Samtidig ønsker flere kvinner enn menn å redusere inntaket av søtsaker.

 

Innfør «koseregler»

Selv om vi tidvis stikker kjepper i hjulene for hverandre, er det tydelig at vi bryr oss om hverandres helse og har lyst til å bidra. Vi er faktisk mer bekymret for andres enn egen helse. Vi er velmenende, og i sum har vi nok en mer positiv enn negativ effekt på hverandres helse.

Men det kan være greit å tenke gjennom hvordan du påvirker de rundt deg. Husk at flere lykkes når de har en plan. Legg en plan sammen med partneren din og definer noen kjøreregler – eller «koseregler» – slik at dere sørger for å hjelpe hverandre med å ta sunne valg i hverdagen.