Få kvelds- og frokostrutinen til å henge sammen

Forfatter: Herbalife Nutrition Nordic
Kvelds frokostrutinen bilde

Herbalife Nutritions årlige YouGov-undersøkelse viser at 9 av 10 nordmenn gafler i oss mat om kvelden. Hver tredje nordmann spiser sjokolade, muffins eller andre søtsaker, mens hver fjerde nordmann spiser middagsrester før leggetid.

Det er klart at uhemmet kveldsspising påvirker om du spiser frokost eller ikke, og mange slurver. Nesten halve Norge dropper frokosten én eller flere dager i uken. Det finnes faktisk nesten 700 000 nordmenn som har lyst til å spise frokost, men som ikke får det til.

Da kan kveldsrutinene være verdt å se nærmere på.

 

Halve landet mangler søvn

Annenhver nordmann får for lite søvn. Skjermaktiviteter samt for mange tanker i hodet viser seg å være de viktigste årsakene.

Søvnmangel er nok en viktig forklaring på at folk dropper frokosten. De fleste oppgir nemlig trøtthet og dårlig tid som årsaker til å hoppe over dette måltidet.

 

Dropp Instagram-frokosten

I stedet for sjokolade og middagsrester, kan du lage en sunn, lett kvelds og ikke spise den altfor sent. Om morgenen kan du rett og slett senke ambisjonene, dersom du er trøtt og har det travelt.

Glem «Instagram-frokosten» pyntet med bær og grønnsaker og ordne deg heller en morgenrutine som faktisk er gjennomførbar.

Hvis du har tid og energi til å lage hotellfrokost en tirsdag morgen, vær så god. Men pass på at det beste ikke blir det godes fiende. Det viktigste er at du får i deg noe, om så på vei ut døra.

 

Frokostrutinen starter om kvelden

Til syvende og sist er det nok tidsklemma som ødelegger for mange. Det viktigste er at du finner en praktisk og enkel frokostrutine som fungerer i hverdagen din.

Og denne rutinen starter ikke om morgenen – den starter kvelden før. Finner du en god rytme her, kan du ta med deg overskudd gjennom hele dagen.