Tips for hud som ser sunn ut

Forfatter: Herbalife Nutrition
Kvinne påfører Herbalife SKIN-produkt under hudpleierutine

Å jobbe for hardt

Vel, det handler ikke egentlig om å jobbe for hardt, men mer om lange timer på kontoret. Du sitter mest sannsynlig innendørs og eksponeres for elektrisk varme eller air conditioning hele dagen. Det du trenger er frisk og ny luft for å holde huden din fra å se gusten ut. Miljøet sammen med daglig stress forbundet med pendling, møter og korte frister, kan resultere i gusten og grå hud.

Så det er viktig å gi huden din (og deg selv) en sårt tiltrengt pause. Få deg litt frisk luft, en pause fra PC-skjermen og sørg for at du har nok fuktighetskrem på huden for å holde den fuktig og beskyttet.

 

Renseråd som gir sunn hud

Rens huden to ganger om dagen: Hver morgen og hver eneste kveld før du legger deg. Selv om huden ser ren ut, betyr det ikke nødvendigvis at den er det. Usynlige urenheter kan skade huden. Kvitt deg med dem.

Unngå vanlig såpe. Sats på skånsom ansiktsrens som passer til hudtypen din.

Tørk aldri huden med håndkleet alle tørker hendene på. Hvis det ikke er rent, kan det hende du overfører bakterier til det rene ansiktet ditt. Lukt på håndkleet. Hvis det ikke lukter nyvasket, bør du bytte det ut med et rent.

Bare skyll med lunkent vann. Bruk aldri vann som er for varmt eller for kaldt. Ekstreme temperaturer kan irritere huden og forårsake skade.

Eksfolier huden minst én gang i uken. Skånsom eksfoliering fjerner døde hudceller fra ansiktet og gir deg glattere, mer strålende hud.

På samme måte som med renseprodukter må du finne en skrubb som passer til hudtypen din.

Unn deg en ansiktsbehandling i blant. Du går til tannlegen for å rense tennene, ikke sant? Huden din trenger også dyprens. Hvor ofte du trenger ansiktsbehandling, avhenger av hudtypen. Spør hudpleieren hvor ofte du trenger dyprens.

Vær skånsom når du renser huden rundt øynene. Huden rundt øynene er den tynneste huden på kroppen. Ta ekstra godt vare på den.

 

Påfør produktene i riktig rekkefølge.

Alle hudpleierutiner består av trinn du bør følge for å oppnå best mulig resultater. Det er viktig å følge anvisningene og bruke produktene i anbefalt rekkefølge. Rensing er første trinn. Deretter kommer toner, serum og fuktighetskrem. Hvis du bytter om på rekkefølgen, risikerer du at rutinene har negativ effekt, eller ingen effekt i det hele tatt. Serumer har for eksempel evnene til å trenge dypere ned i huden enn fuktighetskremer. Derfor må de påføres først. Hvis du påfører serum over fuktighetskrem, klarer den ikke å trenge effektivt ned i huden og gjøre jobben sin. Hvis du ikke påfører produktene i riktig rekkefølge, kan du få en negativ reaksjon. For å få vakker hud må du derfor følge anbefalingene.

Neste gang du ser i speilet og ikke er fornøyd med det du ser, husk disse enkle trinnene. Prøv dette, og se om du merker forskjell. Du må ta vare på huden din, slik at den kan fortsette å ta vare på deg. Husk, en sunn hud er alltid vakrest. 

 

Ikke slurv med maten

De fleste vet hvor viktig det er å ha et sunt kosthold. Riktig ernæring er gunstig for hele kroppen og bidrar til at vi ser bra ut og føler oss bra. Huden din påvirkes av det som skjer inne i kroppen din. 

Hvis du ikke får i deg riktig mat, har det en negativ effekt på huden. Den får ikke den sunne gløden alle ønsker. Alt du putter i deg, kan påvirke hudens utseende.