Hvorfor væskeinntak er viktig

Forfatter: Herbalife Nutrition
Glass med hydrerende, sitroninfusert vann

For at kroppene våre ikke skal bli dehydrerte, må vi innta væske jevnlig gjennom dagen. Det er viktig å følge med og variere væsketilførselen ut fra aldersgruppe, kjønn, fysisk aktivitet og de klimaforholdene vi befinner oss i1. Å drikke noe jevnlig i løpet av arbeidsdagen kan bidra til å opprettholde produktivitetsnivået vårt og til og med redusere arbeidsrelaterte ulykker2. Til tross for disse observasjonene viser studier at opptil 35 prosent av europeere ikke drikker nok vann, spesielt i den eldre aldersgruppen2.

 

Hvor mye vann skal vi drikke hver dag?

Generelt anbefales det av det vitenskapelige miljøet i Europa at kvinner skal drikke 2 liter vann hver dag, mens menn bør drikke 2,5 liter for å unngå å bli dehydrerte og for å få fullt utbytte av helsefordelene du får av å drikke vann1.

Forskere anbefaler at 70-80% av væskeinntaket skal komme fra vann i seg selv mens de resterende (20-30%) skal komme fra mat1. Gode matkilder for væsketilførsel inkluderer melk, fersk frukt og grønnsaker, forutsatt at de ikke har et høyt kalori- og sukkerinnhold. Selv te og kaffe kan være en nyttig kilde til væske. En gjennomgang av publiserte studier viser at koffeinforbruk under 250 mg per dag (omtrent 2 kopper kaffe om dagen) ikke vil bidra til å dehydrere kroppen, spesielt hos personer som bruker koffein regelmessig3. Urtete er et godt alternativ med mindre koffein om nødvendig.

Herbalife Nutrition har en rekke ulike drikker som kan hjelpe deg med væsketilførselen. For eksempel kan AloeMax enten inntas med vann eller blandes med en fruktjuice. AloeMax er et sukkerfritt konsentrat med få kalorier som inneholder 97% Aloe Vera-juice som er kommer fra aloe Vera-bladet og som bidrar til det daglige anbefalte væskeinntaket. 

Instant Urtedrikk er en urtete med ekstrakter fra en kombinasjon av grønn te, orange pekoe-te, kattost, hibiskus og kardemomme. Instant Urtete bidrar til ditt daglige væskeinntak og gir deg også 85 mg koffein per porsjon.

 

* Vann bidrar til å opprettholde normale fysiske og kognitive funksjoner og normal regulering av kroppstemperatur.