Artikler

  • Artikler
  • Pressemeldinger
  • Oppskrifter
  • Bra for deg - Podcast
  • Protein Bake Mix oppskrifter

Hvordan kan du brenne fett raskere?

Forfatter: Samantha Clayton
Herbalife Nutrition-Medlemmer trener utendørs

Menneskekroppen forbrenner naturlig fett som kilde til energi, men den kan også trenes opp til å gjøre dette mer effektivt. Her er mine tips til hvordan du kan trene opp kroppen din til å bli en bedre fettforbrenningsmaskin.

I vår travle livsstil ønsker vi oss gjerne ‘raske løsninger’ når det kommer til å oppnå våre helse- og fitnessmål. Men det å bruke litt ekstra tid på å planlegge fitnessrutinene dine på forhånd kan gi bedre resultater og hjelpe deg med å forbrenne fett raskere.

Som en fartsbasert idrettsutøver var jeg aldri tilhenger av noen form for utholdenhetstrening - tanken på å gå eller løpe i mer enn 60 minutter hørtes ut som tortur! Men etter at jeg fikk barn, innså jeg at lengre treningsøkter en gang i mellom hadde store fordeler. Ikke bare det bra for midjemålet, men også for hodet mitt. Nå gleder jeg meg til de dagene jeg trener lenge. Kondisjonen min har blitt dramatisk forbedret og jeg kjenner på disse fordelene også når jeg har kortere treningsøkter.

Det er så mange måter å forbrenne fett, gå ned i vekt og tone kroppen på. Alt som trengs er viljen til å bryte ut av komfortsonen sin. 

 

Sett av tid til kondisjonstrening

Prøv å ta deg tid til lange kardiotreningsøkter minst én gang i uken, hold intensiteten på 6/10. Å løpe, gå eller sykle i et komfortabelt tempo i lengre perioder er en flott måte å sørge for at kroppen din forbrenner fett. Kroppen bruker fett som energikilde i mesteparten av en lang treningsøkt, så med en gang du presser deg selv og øker intensitetsnivået, vil kroppen din begynne å forbrenne lagrede karbohydrater som energi.

 

Tren i intervaller

Jeg er stor fan av intervallbasert trening på grunn av de fettforbrennende effektene etter treningen. Under en intensiv økt intervalltrening, bruker kroppen karbohydrater som drivstoff og forbrenner fett for å komme seg igjen. Intervalltrening tar mindre tid og gir deg utrolige resultater når det kommer til fettforbrenning etter bare 30 minutters trening, så prøv å tren intervaller to ganger i uken.

 

Styrketrening

Å bygge mager muskelmasse hjelper kroppen å brenne flere kalorier, selv når du er i ro. Siden det kreves flere kalorier å opprettholde mager muskelmasse enn det kreves for å holde på fettet, blir kroppen en bedre fettforbrenner på lang sikt. Styrkebasert trening presser også kroppen din til å komme seg: Det dobler fordelene og sørger for at du forbrenner fett lenge etter at du har forlatt treningsstudioet!

 

Sørg for godt drivstoff

Maten du bruker som drivstoff til kroppen din vil ha en direkte effekt på de resultatene du oppnår. Pass på at du får i deg en god balanse av karbohydrater, sunt fett og proteiner hver dag. For maksimalt utbytte, innta protein innen 30 minutter etter trening (spesielt dager med utholdenhetstrening) og få i deg en liten mengde karbohydrater rett etter trening for å gjenopprette kroppens muskelglykogen.

 

Få deg litt hvile

Hvile lar kroppen tilpasse seg kravene som stilles til den. Om du trener hardt fem dager i uken vil to hviledager la kroppen din komme seg og restituere.

 

Det finnes utrolig mange måter å presse kroppen til å tilpasse seg og forbedre seg på. En balansert treningsrutine og ernæringsplan vil hjelpe deg med å få kroppen din til å brenne kalorier og fett mer effektivt på lang sikt. Det er viktig å være konsekvent, så bruk fem dager i uken til å være aktiv. Om fem dager i uken ikke er realistisk for deg, husk mitt favorittordtak:

«Å gjøre noe vil alltid gi deg bedre resultater enn å ikke gjøre noe i det hele tatt!»