Artikler

  • Artikler
  • Pressemeldinger
  • Oppskrifter
  • Bra for deg - Podcast
  • Protein Bake Mix oppskrifter

Hvordan få i deg nok vann under trening

Forfatter: Herbalife Nutrition
To personer drikker vann for å holde seg hydrert under trening

Rundt 60 -70% av menneskekroppen består av vann, så det er rimelig å si at vann er viktig for å overleve. Vann regulerer kroppstemperaturen vår, lar oss puste, er en viktig del av fordøyelsen og utskillelsen av avfallsstoffer og hjelper kroppsbevegelsen vår for å nevne noen!

Det anbefales at man drikker 8 til 10 glass vann per dag, men når du trener eller når du tilbringer tid i høye temperaturer må man å drikke mer fordi man svetter mer.

Men er vann nok? Eller trenger du en sportsdrikk for å få nok væsketilførsel?

Sportsdrikker vil gi god væsketilførsel og gi deg energi om du trener med høy intensitet i mer enn en time. Men, om du ikke trener på et slikt nivå, er rent vann mer enn tilstrekkelig.

 

Hva definerer en sportsdrikk?

Sportsdrikker (noen ganger kalt elektrolyttdrikker eller isotoniske drikker) er utviklet for å inneholde riktig nivå av karbohydrater (5-8 g per liter) og elektrolytter (som for eksempel natrium og kalium) for å holde deg godt hydrert: De skal erstatte det som går ut av kroppen under trening.

 

Visste du...

Studier har vist så lite som én prosent dehydrering kan føre til store endringer i kroppstemperaturen, mens to prosent dehydrering vil redusere prestasjonsnivået betraktelig! Så, for å operere effektivt er det veldig viktig å holde væskenivået oppe.

Andre drikker som inneholder store mengder karbohydrater stopper vann fra å bli absorbert raskt nok og kan derfor forsinke hydrering. Derfor er slike drikker ikke egnet før trening. Så velg en sportsdrikk hvis du driver med høyintensitetstrening. Men hvis du ikke trener på et høyt intensivnivå og drikker dem som en del av din daglige rutine, kan du ende opp med å legge på deg på grunn av det ekstra karbohydratinnholdet.

Hvis du ikke liker smaken av rent vann, kan du tilsette en skive sitron, appelsin eller en kvist mynte for å gi vannet litt smak uten å tilføre kaloriene det er i for eksempel saft.

 

Tips til god væsketilførsel under trening:

  • Sørg for at du har fått i deg nok væske før du trener – begynn å drikke omtrent to timer før.
  • Fortsett å innta væske mens du trener.
  • Husk alltid å drikke væske også etter trening — det er viktig for restitusjonen. Prøv å drikke ett til to glass vann per time til urinen din har fått tilbake sin lyse farge