Artikler

  • Artikler
  • Pressemeldinger
  • Oppskrifter
  • Bra for deg - Podcast
  • Protein Bake Mix oppskrifter

Fordelene ved å trene utendørs

Forfatter: Herbalife Nutrition
Kvinne trener utendørs

Selv det best utstyrte og moderne treningssenter slår ikke å trene utendørs 

Kanskje du har trent deg gjennom vinteren på treningsstudioet. Eller kanskje motivasjonen din forsvant i kulden... men nå er du klar for å finne fokuset igjen. Uansett hvordan det ligger an, hvorfor ikke ta det utendørs nå til våren? 

Å snøre joggeskoene og ta seg en tur ut i friluft gir deg utrolig mange helsefordeler. Eksperter sier at å trene utendørs gjør at du føler deg gjenopplivet, du får mer energi og får økt metal velvære sammenlignet med å trene innendørs. Samtidig reduserer det anspenthet, forvirring, sinne og depresjon.* 

Det er også mer sannsynlig at du trener mer jevnlig utendørs. Trening utløser endorfiner, adrenalin, serotonin og dopamin. Dette er «lykke»-kjemikalier som sammen gjør at vi føler oss bra. I tillegg, om himmelen er blå, solen skinner og du er ute i åpent landskap, gir treningen deg en naturlig rus du nok vil ha mer av. Dette gjør at du holder motivasjonen oppe, følger treningsplanen din og oppnår målene dine. 

Men ikke alle har treningsvennlig natur rett utenfor dørstokken. Og været om våren er ikke alltid perfekt. Så hvis du ikke kommer ut, er det fortsatt bra om du holder deg aktiv innendørs for kropp og sinn. Og hvorfor ikke friske opp treningsprogrammet ditt med nye øvelser, andre apparater eller ved å prøve en sportsaktivitet du aldri har prøvd før? 

 

* Nasjonalt senter for bioteknologisk informasjon: «Har det å delta i fysisk aktivitet i utendørs naturlige miljøer en større effekt på fysisk og psykisk velvære enn fysisk aktivitet innendørs? En systematisk gjennomgang.”