Artikler

  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Pressemeldinger
  • Bra for deg - Podcast
  • Protein Bake Mix oppskrifter

Få det sunt på arbeidsplassen

Forfatter: Herbalife Nutrition
arbeidsbilde

Arbeidsdagen representerer en betydelig del av dagen og er derfor viktig med tanke på aktivitet og matinntak. En undersøkelse utført av YouGov for Herbalife Nutrition i 2020 viser at 37 prosent ofte føler seg tomme for energi i løpet av arbeidsdagen.

Likevel er det ikke alle forunt at arbeidsgiver tilrettelegger for hverken sunne mellommåltider eller fysisk aktivitet. Undersøkelsen viser at det fortsatt er få arbeidsgivere som har satt sunnhet og helse i system for sine medarbeidere.

Kun 20 prosent har tilgang til sunne mellommåltider på jobb og det står ikke noe bedre til med fysisk aktivitet. Selv om 19 prosent av de spurte oppgir at de har treningsrom på jobben og 13 prosent at de får dekket medlemskap i treningssenter svarer hele 57 prosent at det ikke er tilrettelagt for trening i det hele tatt.
 

Har treningsrom på jobben

19%

Medlemskap i treningssenter

13%

Trene i arbeidstiden

11%

Har bedriftslag

9%

Har løpegruppe

5%

Ingenting

57%

 ​
Enkle tiltak kan bidra
Det er langt ifra alle arbeidsplasser som har mulighet til å tilrettelegge fullt ut med eget treningsrom eller la ansatte trene i arbeidstiden. Noen enkle og rimelige grep kan imidlertid gjøre en stor forskjell.

·         Gjør det lett å velge sykkel til jobb. Start med et sykkelstativ.   
·         En skritteller-konkurranse mellom kollegaer. 
·         Trivelige trapperom, så man tar trappa i stedet for heisen 
·         Pauser med aktivitet er gøy og inkluderende. 

Dette kombinert med sporadiske tilbud av mellommåltider som frukt, barer, smoothie eller shake kan gjøre underverker for kropp, sinn og trolig bedriftens prestasjoner.      

Lyst til å høre mer om temaet?

I vår podcast Bra for deg har vi tatt en prat med Tove Selnes, HR Direktør i Storebrand og styreleder i HR Norge om hvordan arbeidsgivere kan legge til rette for de ansattes trivsel og helse.