Artikler

  • Artikler
  • Pressemeldinger
  • Oppskrifter
  • Bra for deg - Podcast
  • Protein Bake Mix oppskrifter

Derfor bør dere spise frokost sammen

Forfatter: Herbalife Nutrition
Familje_frukost

Til tross utallige on the go-frokoster i butikker og kiosker, sliter nordmenn mer og mer med å få i seg frokost om morgenen. Antallet som dropper frokosten har gått fra 42 prosent til 48 prosent på to år, og grunnene som oppgis er som oftest dårlig tid, liten matlyst og tretthet. Dette kan nok de fleste kjenne seg igjen i, men å spise frokost trenger imidlertid ikke være vanskelig – og det finnes mange grunner til hvorfor du bør prioritere det.

Hvor har det blitt av familiefrokosten?
Hos de aller fleste spiser barna omtrent i farta mens de raser ut døra og foreldrene har ikke tid til å spise frokost selv. Å bruke noen minutter til å spise et hyggelig måltid om morgenen kan bidra til et tettere familiebånd og til en bedre rutine i hverdagen.

Liten tid og dårlig matlyst kan nok på mange måter henge litt sammen. Er du stresset om morgenen fordi du har dårlig tid, vil du sannsynligvis ikke ha så god matlyst. Er man imidlertid nøye med å sette av tid til frokost, og gjøre det litt hyggelig, kan dette øke matlysten. Du trenger ikke dekke på med sølvbestikk og tente lys, men sett av 15 minutter til å legge frem pålegg som både du og barna liker og spis frokost sammen. Vi vet også at mange hopper over frokosten til fordel for mobil og skjerm. Kanskje det kan være en ide å innføre mobilhotel på morgenen?

Sørg for en jevn fordeling av ansvar
Det ser også ut til at det fortsatt er en del forskjell i ansvarsfordelingen hjemme, og særlig om morgenen. Flere kvinner enn menn har hovedansvaret, som innebærer å lage frokost, rydde etter frokosten, lage matpakker og kle på barna. Her finnes det ett enkelt tiltak som kan bidra til en hyggeligere morgen, og det er å samarbeide bedre. Den ene lager frokost, den andre rydder, den ene lage matpakker mens den andre kler på barna. Dette bidrar også til at alle får litt bedre tid. For selv om omtrent halve befolkningen sliter med å få i seg frokost, ønsker 28 prosent å få det til.

5 grunner til å spise familiefrokost i hverdagen

·         Det gir en god rytme i en ellers travel hverdag
·         Det gir rom for gode familiesamtaler
·         Det kan øke matlysten om morgenen
·         Du får en god start på dagen og bedre energi
·         Bedre samarbeid styrker forholdet

Ønsker du flere gode råd kan du lytte til denne episoden i vår podcast, «Bra for deg », om frokost og hvordan du kan gjøre det enklere for deg selv.