Artikler

  • Artikler
  • Pressemeldinger
  • Oppskrifter
  • Bra for deg - Podcast
  • Protein Bake Mix oppskrifter

Beskytt huden din om sommeren

Forfatter: Herbalife Nutrition
Kvinne holder Herbalife SKIN-produkt for sommerhudpleie

Lær alt du trenger å vite om UVA, UVB og SPF og hvordan du kan beskytte huden effektivt i sommermånedene.

Noen av oss liker å lære litt av det lokale språket før vi drar på ferie, men det finnes et annet språk du må mestre: solbeskyttelsens språk. Hva er UVB? Er det virkelig forskjell på SPF20 og SPF30? Og hva mener de med ‘vannavstøtende’? Om du ikke snakker dette språket flytende ennå har du en praktisk guide her: 

 

UVA 

Oversettelse: Ultrafiolett A, de lange bølgelengdene som frakter radiasjon fra solen. Eksponering for UVA-stråler kan gi deg rynker, læraktig hud og pigmentflekker. Den enkleste måten å huske dette på er: A for aldring.  

 

UVB 

Oversettelse: Ultrafiolett B, de korte bølgelengdene som forårsaker solbrenthet og kobles til hudkreft. Tenk ‘B for brent’. Beskyttelse mot UVA- og UVB-stråling er vurdert på en skala fra 0-5 stjerner på solkrememballasjen, der 5 stjerner gir det høyeste nivået av beskyttelse. 

 

SPF 

Oversettelse: Solbeskyttelsesfaktor (SPF), som rangeres på en skala fra 2-50+ der minimum 30 anbefales av dermatologer. Solfaktoren i solkremen din bidrar til å blokkere UVB-stråler. 

 

Bredspektret 

Oversettelse: Et solbeskyttelsesprodukt som motvirker både UVA- og UVB-stråler og gir en omfattende beskyttelse. 

 

Vannavstøtende 

Oversettelse: IKKE ‘vannfast’! Aldri regn med at huden din er like beskyttet etter et bad som når du først påførte solkrem. Påfør og påfør på nytt jevnlig. 

 

Husk, påfør et bredspektret produkt jevnlig og vurder å bruke en beskyttende dagkrem på mer sensitiv hud, som i ansiktet, daglig, året rundt (som vår SKIN protective day cream SPF30). Hold deg ute av solen når det er som varmest og ikke glem hatt!