Artikler

  • Artikler
  • Pressemeldinger
  • Oppskrifter
  • Bra for deg - Podcast
  • Protein Bake Mix oppskrifter

8 ting som forbedrer humøret og gjør deg lykkeligere

Forfatter: Herbalife Nutrition
Kvinne våkner smilende og i godt humør

Her har vi listet opp åtte ting som forbedrer humøret og som hjelper deg med å håndtere stressende situasjoner mer effektivt:

 

Pust dypt med magen. 

Øv på å puste bevisst ved å inhalere gjennom nesten, kjenn at luften går ned i magen og pust ut gjennom munnen. Enten du er på jobb eller løper rundt på en travel dag, kan det å ta 5-10 bevisste åndedrag roe sinnet mens du også får en revitaliserende pause.

 

Legg inn en pause der du strekker ut kroppen 

Prøv å ta en god strekkepause i stedet for å drikke kaffe. Enkle bevegelser i løpet av dagen kan virke oppkvikkende på tankene og lindre muskelspenninger. Du kan gjøre rulle på nakken eller strekke armene mens du sitter komfortabelt i kontorstolen din, hjemme eller hvor du enn er!

 

Bli organisert uansett hvor du er. 

Å få bedre humør begynner med å redusere stressnivået ditt. Sett av litt tid til å få orden på sakene dine: uansett hvor du er. Å bruke noen rolige minutter på å organisere ting hver dag kan føre til et generelt bedre humør.

 

Prøv koordinasjonsøvelser. 

Bedre helse involverer både kroppen og hjernen din. Å gjøre øvelser som involverer både den øvre og nedre delen og kroppen samtidig, som utfall med skulderpress, vil effektivisere treningen din og gi mer kraft til hjernen din! Neste gang du trener, prøv noen øvelser som utfordrer koordinasjonen din.

 

Smil ofte. 

Kroppen din frigjør endorfiner i ulike situasjoner, for eksempel når du er glad! Latter kan øke frigjøringen av endorfiner (Manninen et al., 2017). Bruk tid på å bevisst smile til folk hver dag. Du blir i bedre humør og gir også ansiktsmusklene en treningsøkt! Smilet ditt kan også forbedre humøret til andre, for de kommer sannsynligvis til å smile tilbake til deg!

 

Gå en tur i raskt tempo. 

Tror du at en gåtur på et par minutter ikke påvirker humøret og helsen din? Tenk om igjen! En rask gåtur, selv i noen minutter, er bare positivt. Selv om du bare har et par minutter, ta deg tid til en rask gåtur. Du kan redusere stress ved å gjøre noe annet (og gå utendørs om du kan). Prøv å gå i minst 30 minutter i løpet av dagen.

 

Gi huden din en treningsøkt. 

Hudpleieprodukter av høy kvalitet kan påvirke utseendet ditt positivt. Når du bruker litt ekstra tid på utseendet ditt, kan det bidra til at du får mer selvtillit. Gi deg selv en 2-minutters ansiktsbehandling ved å eksfoliere med favorittskrubben din og så massere fuktighetskrem i ansiktet ditt. En ansiktsmassasje med favorittproduktene dine er den enkleste form for trening noensinne!

 

Prøv en rask intervalløkt. 

En rask intervalltreningsøkt kan øke energinivået ditt ved å frigjøre endorfiner i blodstrømmen din. Prøv denne enkle rutinen:

  • Sprellemannhopp (30 sekunder)
  • Knebøy (30 sekunder)
  • Push-ups (30 sekunder)
  • Sit-ups (30 sekunder)