5 sunne spisetips for par

Forfatter: Herbalife Nutrition
Par smiler mens de lager et sunt måltid sammen

Pass på om du passer på kaloriinntaket ditt – det kan være at partneren din ikke vil være med på det sunne kostholdet ditt. Men de kan fortsatt være en god støtte.

Du har bestemt deg for å begynne å telle kalorier. Du har en plan. Du har bestemt deg. Og partneren din støtter deg. Så blir du invitert med ut på middag og bestemmer deg for å ikke dra: dette var ikke det de sa ja til. 

Sannheten er at mat er en stor del av ethvert forhold. Par bruker mye tid på å lage mat og å spise sammen. Så, når en partner bestemmer seg for å gå på diett, kan dette påvirke på den andre. Skap tømmes for godbiter, paret må ta andre matvalg og spiser mindre ute på restaurant. Det er en livsstilsendring... for dere begge.

Her er våre fem beste tips for å holde forholdet sunt mens en av partene er på diett.

  1. Ikke ‘vær på diett’. Tenk i retning av å ta sunnere matvalg. En drastisk måltidsplan er ikke alltid effektiv eller så lett å opprettholde, og det er usannsynlig at partneren din blir med deg. Å gå over til et sunnere kosthold er bedre for dere begge.
  2. Ikke be partneren din om å arrestere deg. Unngå å legge ansvaret over på partneren din. Om du får tilbakefall er det lett å legge skylden på den andre. Du er ansvarlig for det du spiser. Ikke partneren din.
  3. Ikke sleng rundt deg med d-ordet. Gi partneren din litt varsel før det skjer. Diskuter potensielle livsstilsendringer med dem før de skjer, da vil de lettere akseptere det og være mer støttende.
  4. Be om støtte. Men vær spesifikk om hjelpen du ønsker — som å trene sammen eller å gjemme vekk godsaker. Partneren din vil hjelpe, men vet kanskje ikke hvordan.
  5. Ta fokuset vekk fra mat. Du trenger ikke et kaloririk måltid på restaurant eller take away for å kose deg med partneren din. Fokuser på det som gjør dere til et flott par. Dere kan dele mye annet enn en stor pizza.