5 måter å inkludere egg i ditt balanserte kosthold

Forfatter: Herbalife Nutrition
Oppskrift med egg for et balansert kosthold

Påsken nærmer seg, og vi tenker naturlig nok på egg. Vi tenker på den mektige sjokoladeutgaven eller på den vanlige utgaven vi får fra høner. Gjett hvilken av dem vi anbefaler?  

Problemet er at egg ofte har et dårlig rykte. Egg har et høyt kolesterolinnhold sammenlignet med andre matvarer, så mange er usikre på om de bør inkludere dem i kostholdet sitt.  

Vi vil gjerne berolige deg. Studier viser at kolesterolet i egg ikke påvirker kolesterolnivået i blodet negativt.  

Egg passer strålende inn i en balansert og sunn livsstil. De er en fantastisk kilde til protein og «godt» HDL-kolesterol. De er også fullpakket av vitaminer, mineraler, umettet fett og næringsstoffer. 

Så kjør på! 

 

Gode tips til når du skal inkludere egg i kostholdet ditt: 

  1. Steking av egg kan øke fettinnholdet med opptil 50%. Det er bedre å koke eller posjere dem, eller lag eggerøre.
  2. Lag eggerøren i en panne med non-stick-belegg, da unngår du å bruke olje. Og bruk skummet melk eller et alternativ uten melk i stedet for fløte.  
  3. Et hardkokt egg om morgenen gir deg et sunt og proteinrikt mellommåltid for å holde sulten borte frem til lunsj.  
  4. En omelett laget på eggehvite inneholder færre kalorier, men om du alltid unngår plommen, går du glipp av alle vitaminene og næringsstoffene.
  5. Har du tenkt på å steke egg sammen med dine favorittgrønnsaker? Frittata og Egg Cocotte er fine måter å øke inntaket av grønnsaker på en velsmakende og sunn måte.